16 Nisan 2007 Pazartesi

CHEESE CAKE

MALZEMELER
2 paket yulaflı bisküvi 2 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) 1 su bardağı fındık
3 adet yumurta 2 paket labne peyniri
1 su bardağı hazır çiğ krema 1 paket doctor oetker meyvalı sos
Taze çilek
HAZIRLANIŞI
Yulaflı bisküviyi blenderdan geçirerek, un haline getirelim. Oda sıcaklığında yumuşamış margarinle karıştıralım ve yoğuralım. Hazırladığımız bu hamuru 20-25 cm çapındaki bir kalıba yayalım. Daha sonra buzdolabına koyarak bekletelim. Diğer yandan, fındıkları havanda dövelim. Başka geniş bir kapta dövülmüş fındıkları, 2 paket labne peyniriyle, 3 adet yumurtanın sarısını iyice karıştıralım. Ayrı bir kapta ise yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar çırpalım. Sonra peynirli karışımı, yumurta aklarını ve kremayı karıştıralım. Bu karışımı buzdolabından çıkardığımız bisküvi hamurunun üzerine yayalım. Tekrar buzdolabına koyalım. Mümkünse 1 gece beklettikten sonra ,meyveli sosu tarifteki gibi pişirip üzerine dökelim.Çilekle süsleyelim
Dilimleyerek servis yapalım.

PRATİK PASTA TARİFİ-biskremli pasta


Yapımı çok kolay ve lezzeti inanılmaz güzel.Üzerindeki kremanın lezzeti harika oluyor. Nescafe değilde karamelli bir pasta gibi. Kalori hesabı yapanlara tavsiye etmesem de bir günlük kaçamak yapabilirsiniz.Tarif portakal ağacı.com dan alınmış lakin tamamen pratikleştirilmiştir.

Malzemeler:
1 adet pasta tabanı (kakaolu)
2 paket biskrem (küçükse) ya da 1 büyük paket biskrem.
1 kutu krem şanti (2 paket çıkıyor içinden)
1 paket vanilyalı crem ole
1 yemek kaşığı nescafe
süt
yarım bardak az dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Pasta tabanını sütle ıslatalım. Biskremleri robottan çekip un haline getirelim. 1 paket krem şantiyi 200 ml sütle hazırlayıp un haline getirdiğimiz biskremlerle ve cevizle kaşık yardımıyla karıştıralım. Pastanın ara bölmesine yerleştirelim.Üzerini kapatalım. Bu arada 500 ml süte sırayla,1 yemek kaşığı nescafe,toz crem ole ve yarım paket krem şantiyi katıp blenderla koyu bir kıvam alana kadar karıştıralım.Pastanın üzerine bu kremayı sürelim. Üzerini rende çikolata ile süsleyelim.
Afiyet olsun.