25 Mart 2008 Salı

hayatımızı kolaylaştıran yeni icatlar!

Teknoloji hızla ilerliyor.Benim de ilgimi çeken yeni icatları sizlerle paylaşmak istedim.Sanal klavye ve yaprak bilgisayar en çok ilgimi çekenler arasında....


(Yeni çıkacak bu yüzükler sayesinde, doğum günlerini, evlilik yıldönümlerini unutmayacaksınız. Son 24 saat içinde her saat, parmağınızı 10 saniye boyunca 120 dereceye kadar ısıtıyor.)



(Bu elbise tam 444 adet elektronik devreler ihtiva eden plaketten yapılmış. Gün boyu güneş ışığı ile şarj olan elbise, geceleyin ise değişik renk ve şekillerde ışımaya başlıyor. Üstelik bu ışık oyunları bir bilgisayarla değiştiriliyor .)


(Güzel bayan nefes aldıkça, pervane dönüp elektrik üretiyor ve şiddetine göre de parlıyor.)


(Ev kadınlarının büyük yardımcısı olmaya aday bir icat.. Yemeklerin lezzeti artacak.. Kesme tahtası üzerinde doğradığınız malzemenin ağırlığını görebiliyorsunuz.)





(Hijyen günümüzün sorunu. Bir kullanımlık ve hijyenik şartları yerine getiren ürünler revaçta..Ve işte tek kullanımlık sabun.. 18 metre boyunca mükemmel temizlik. 3-4 cm koparın ve kullanmaya başlayın. Bitkisel bazlı rulo, kullan at sabun.)

(Dünyada ve Türkiye'de bir ilk.. FOTOSELLİ TAHARET MUSLUĞU Elinizi her uzatışta 10 saniye süreyle su verir ve otomatik kapanır.Maksimum hijyen,su tasarrufu ve sağlamlık.4 adet AAA kalem pille 1 yıldan fazla çalışır. )





(Geçebileceğiniz şekilde açılabilen otomatik kapılar..Yatay çubukların uçlarında bulunan sensörlersayesinde çubuklar geçeceğinizkadar açılıp, ısı yalıtımında yüksek başarı sağlıyorlar.)




(Dünyanın en hızlı transistörü...Amerika'da geliştirilen bu transistör604 GHzfrekansta çalışabiliyor. Diğer bir deyişle saniyede 604 milyon işlem yapabiliyor ve kullanılmakta olan en hızlı transistördentam üç kat hızlı. )



(LED ( Işık yayan diyot ) teknolojisiyle üretilmiş süper ışık kaynakları...Yeni nesil aydınlatma araçlarında artık plastik kılıflarından çıkarılarak daha verimli hale getirilen ' LED ' adı verilen elektronik parçalar kullanılıyor. 22 wattbir elektrik gücü ile 45 - 65 watarası ışık gücü almak artık mümkün. Sistemin ömrü ısınan bir eleman olmadığı için 50,000 saate kadar, yani yaklaşık olarak 35 seneye çıkıyor. )




(Teknoloji hız kesmiyor. Ve şimdide yer kaplamayan rulo tv....Görüntülemede "OLEDs", yani organik ledteknolojisi kullanılmış gazete kağıdı kalınlığında kıvrılabilir ekran.)






(BluetoothLazer Sanal Klavye...Şarjlı pillerle 120 dakika çalışabilen 64 tuşlu bu 'Q' sanal klavyeyi kullanabilmek için sadece görüntünün oluşacağı düz bir alan gerekli. Üstelik tuşlar da 'beep' sesli!)




(Suyun basıncı ile çalışan, pil veya elektirikgerektirmeyen ışıklı duş başlıkları...Suyun basıncı ile çalışan bu ışıklı duş başlıkları, suyun sıcaklığına göre renklerini değiştiriyorlar. )







5 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Yıldönümlerini unutmayan eşlerimiz olsun ama unutuyorlarsa da mutlaka edinsinler bundan.
Mutfak kesme tahtası çok güzel.
Kağıt sabunlardan açık tuvaletlerde buluruz inşallah ilerde ben onlardan çantamda taşınıyorum,yollarda tuvaletin sabunlarına da dokunamadığımdan.

Adsız dedi ki...

Vay be dedim bunları görünce; neler yapmış insanlar :) Sevgiler.

duyuşen... dedi ki...

icatları okurken başım döndü :)nooluyo nereye gidiyoruz :)
bir çoğu gereksiz ama ben tartılı kesme tahtasını çok sevdim...

pervin dedi ki...

merhabalar yeni icatların bazısını çok beyendim kesme tahtası,talet çeşmesine takılan,duş aleti birde kağıt sabunluk kağıt sabunlardan bende çantamda taşıyorum ama duvara takılan aletide çıksa mükemmel hapsi ayrı ayrı güzel evet artık herşeyin kolaylıkları çıkıyor sevgiler..

Adsız dedi ki...

yok artik bune böyle nerdeyse artik birer robot olucaz yada nebilim elimizi kaldirmadan hersey olucak valla nediyim cok sasiridim
www.kucukprensinkucukdunyasi.blogcu.com oglumun sitesinede beklerim yorumlarini eksik etme öpüldün canim her iki sitemizede bekleriz