28 Ocak 2009 Çarşamba

Pratik bilgiler......


Tırnaklarınıza limonla bakım yapın.Saksınızın altına yerleştireceğiniz bir bebek bezi çiçeğinizin kurumasını engeller.Ekonomi kriz, özellikle ev ekonomimizi derinden etkilemeye devam ederken, biz paramızı ve zamanımızı en iyi şekilde değerlendirmeninyollarını araştır olduk. Evimizdeki hemen hemen herşeyi birden çokdefa kullanabilmek için neyin nerede kullanılacağını bilmenizgerekiyor. Bİrçok şey amaçları dışında pratik olarak kullanılabiliyor.Örneğin, küçük bir aspirinin arabanızı çalıştırabileceğini, ketçapın gümüşlerinizi parlatma özelliğine sahip olduğunu ya da kaçmış çoraplarınızın, ayakkabılarınızı mükemmel bir şekilde cilalayabileceğini biliyor muydunuz?


İşte size bunun gibi bazı küçük ama önemli ipuçları:


KARBONAT: Tıkanmış mutfak giderini temizlemek için tesisatçıyı aramanıza gerek yok. 200 gr. Karbonatı tıkanmış deliğe dökün ardındada 200 ml. sıcak sirke ekleyin. Birkaç dakika bekledikten sonra 1litre kaynar suyu dökün. Tesisatçıya gerek duymadan tıkanmış giderlerinizi en ucuz yoldan açmış olacaksınız.
MISIR UNU: Düğümlenmiş ayakkabı bapları ya da ipler, inatçı birşekilde çözülemezler. Düğümün üzerine bir parça mısır unu serpiştirin.Böylece düğümü çözmek daha kolay olacak ve size zaman kazandıracak.
BEBEK BEZLERİ: Bitkilerinizin daha uzun süre su tutmasını mıistiyorsunuz? Bitkilerinizi dikmeden önce, saksınızın dibine, emicitarafı yukarıya gelecek şekilde bir bebek bezi yerleştirin. Bebek bezisuyu içine çekecek ve bitkinizin suyu çabucak emerek kurumasını engelleyecektir.
SAÇ KREMİ: Ayakkabılarınızı kötü havaların etkisinden koruyabilir. Kış boyunca, ayakkabılarınıza bir miktar saç kremi sürerek tuz vekimyasalları ayakkabınızdan uzak tutarak onları koruma altına alabilirsiniz.
BUZ KABI: Yarım kalmış, bitiremediğiniz şaraplarınızı nasıl değerlendirebileceğinizle ilgili bir ipucu. Kalan şaraplarınızı buzkabına koyup dondurun. Aylar sonra bile hala içilebilir olacaklardır.Ayrıca makarnalarınızın sosu için de daha sonraları kullanabilirsiniz. KAVANOZLAR: Eldivenlerinizi, boş bir kavanozun altına koyarak kurutabilirsiniz. Kavanozu, bir radyatörün üzerine ters çevirip koyarak çok çabuk bir şekilde kurutabilirsiniz.
KETÇAP: Gümüş takılarınızı, ketçap dolu bir kasenin içinde 5 dakika bekletin. Daha sonra takıların işlemeli kısımlarının da parlaması için eski bir diş fırçasıyla hafifçe fırçalayın. Durulayıp kurumaya bırakın.
LİMON: Bir manikürcüye gerek duymadan da, evinizde bir limonyardımıyla tırnaklarınıza bakım yapabilirsiniz. 200 ml ılık suya yarım limon suyu ekleyin ve tırnaklarınızı 5 dakika boyunca içerisindebekletin. Tırnaklarınızın üst kısmındaki ölü deriyi yukarı doğru ittikten sonra, tırnaklarınızı limon kabuğuyla ovun.
MAYONEZ: Bir parça mayonezle saçınıza ve saç derinize, sanki saç kremikullanıyormuşsunuz gibi masaj yapın. Daha sonra saçlarınızı duş bonesiyle kapatıp birkaç dakika bekleyin ve şampuan yardımıylayıkayın. Sonuç olarak saçlarınız mükemmel bir parlaklığa kavuşacak.
TIRNAK CİLASI: Gömlek düğmelerinin içindeki ipliklerin üzerine bir damla renksiz tırnak cilası damlatarak, gömleklerinizin üzerinizdedaha düzgün bir şekilde durmasını sağlayabilirsiniz. Bu yolla ipliklerin aşınarak yıpranmasını ve üzerinizde şekilsiz durmasına engel olur.
ZEYTİNYAĞI: Kendi mobilya cilanızı kendiniz yapın! Üstelik ticariürünlere göre çok daha iyi sonuçlar verecektir. Beyaz sirke ya da limonla karıştırdığınız zeytinyağını, sprey başlığı olan bir kutunun içerisine boşaltın. İyice çalkaladıktan sonra mobilyalarınızın üzerinesıkın. 2 dakika beklettikten sonra temiz bir bez ya da kağıt havluyla temizleyin.
TUZ: Bir parça tuz ve su yardımıyla mobilyalarınızın üzerindeki sulekelerini kolaylıkla çıkartabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı tuzu, birkaçdamla suyla karıştırarak elde edeceğiniz bir karışımı lekeli yüzeyeuygulayın. Leke çıkıncaya kadar yumuşak bir şekilde ovalayın.
KÜLOTLU ÇORAP: Eksi ya da yırtık külotlu çoraplarınızla, parlak vesanki yeni cilanmış görüntüsü veren ayakkabılar elde edin. Yapmanızgereken sadece eski çorabınızla ayakkabınızın üstünü ovalamak. Budenemiş olduğunuz diğer yöntemlerden daha çok işe yarıyor.
ŞEMSİYE: Eski bir şemsiyenizi, fidelerinizi kışın soğuğundan ve etkilerinden korumak için feda edin. Tutma kısmını kestiğinizşemsiyenizi açık bir şekilde fidelerinizin üzerine yerleştirerekonların donmasını engelleyebilirsiniz .
SİRKE: Sirke boğaz ağrınızı geçirebilir. 1 yemek kaşığı sirke ve 1 çaykaşığı tuzu, bir bardak ılık suyun içerisinde eritip günde birkaç kez gargara yapın.
ASPİRİN: Biten araba akünüzü aspirin ile tekrar canlandırabilirsiniz.Eğer etrafta, arabanızı çalıştırmak için size yardım edebilecek kimse yoksa akünüzün içerisine 2 tablet aspirin atarak arabanızın tekrarçalışmasını sağlayabilirsiniz. Asetilsalisilik asit, akünün içerisindeki sülfürik asit ile birleşerek son bir şarj üretip arabanızın çalışmasına yardımcı olacaktır.

27 Ocak 2009 Salı

Tinker Bell,Uyuyan Güzel



Karnelerimizi aldık.İlk dönem, beni çalışmasıyla üzmeyen kızım harika bir karne getirdi.Güzel bir tatil bizi bekliyor.Öncelikle uyumayı ve dinlenmeyi hedeflediğimiz tatilimizde onu oyalayacak birşeylere de ihtiyaç duyuyoruz.

Geçen sezon derslerden vakit bulup alamadığımız bir sürü cd olduğunu fark ettim.Bu da beni sevindirdi.Evde hoşça geçireceği 1-2 saati garantilemiş olduk.

TinkerBell bunlardan biri.Doğadan,mevsimlerin oluşumundan ve en önemlisi dürüstlükten bahseden bir çizgi film.Kızımın perilere olan sevgisi de eklenince bizim için sevilen bir çizgi film oldu.

Tatilde hoşça vakit geçirmesini istediğiniz kız çocukları için ideal bir film.


İkinci seçimimiz ise hepimizin bildiği Uyuyan Güzel.Disney'in usta çizerleriyle buluşunca konusunu bilmemize rağmen,kurgusuyla bizi etkiledi.
İşte size iki seçenek....
Hepinize iyi tatiller....

22 Ocak 2009 Perşembe

tatil gelsin.....

Kızım bebekken bir an önce büyüyüp okula gitsin isterdim.Bana bazı büyükler bugününü ararsın demişlerdi.Gerçekten doğruymuş.Okul hayatımızla birlikte hayatımız onun yoğun temposuna girmiş oldu.2.sınıf biraz daha kolay olmasıyla birlikte eğitim hayatının başlangıç konularını kapsadığı için dikkat edilmesi gereken bir sınıf.Matematiğin,dilbilgisinin temellerini doğru şekilde atarsak diğer seneler yeni öğreneceği zorlu adımlara hazırlıklı olabiliriz.
Kızım beni ders çalışma konusunda üzmedi.Çalış malarını sistemini bozmadan devam ettirdi.Lakin tatilin yaklaştığını bilmemizden midir nedir ikimizde de bir yorgunluk var.Sabahları zor kalkar olduk.Bir kaç gündür ödevlerini yapmaya üşenir oldu.Gelsin artık tatil deyip duruyor.Ne yalan söyleyeyim ben de bekliyorum.Sabahları birkaç saat daha fazla uyuyabilmek güzel olurdu.Bugünden bütün çocukların karnelerini tebrik ediyorum.Kırık notlara tepkili olmamanızı öneririm.nasıl olsa tatilden sonra toparlayacak bir sürü vakitleri olacak.....

21 Ocak 2009 Çarşamba

kafam karıştı....

Uzun zamandan beri şehrimizde İsrail karşıtı bir kağıt dönüp duruyor.Gazze de olanlara ben de çok üzülüyor ve her savaşta olduğu gibi bu bölgede yaşayan çocuklar için kan ağlıyorum.Kağıtta 30-40 tane İsrail sermayeli şirketler olduğu söylenen şirketlerin amblemi var.Bu markaların kullanılmaması yönünde yapılan bir konuşma sonrası elime tutuşturulmuştu.Önce pek önemsemedim.Birkaç arkadaşımın evine gittiğimde asansörlere de yapıştırıldığını görüp şaşırdığımı itiraf etmeliyim.Büyük ihtimal size de bu markalarla ilgili bir mail gelmiştir.
Bu kağıdı göreli 1 ay falan geçti herhalde....
Kızım dün akşam yemek yerken her zaman gittiğimiz hamburgercide eğer yemek yersek günah işleyebileceğimizden bahsedince olayın ne boyutlara ulaştığını anlayabildim.Küçücük beyinlerinde olayı farklı boyutlarda yaşadıklarını gördüm.Eğer o hamburgeri yerse subaylarımıza zarar geleceğini ve müslümanların ölebileceği söylenmiş.Bunu da servisteki bir arkadaşı söylemiş ona.Kafası nasıl karışıktı anlatamam.Şİmdiye kadar yediği bütün hamburgerler için üzüntü çekiyordu.
Babasıyla beraber ona bizim doğrularımızı anlatırken kullandığımız her kelimeye çok dikkat ettik.
Yılbaşı ağacıyla da ilgili sorunlarımız oldu.Bir büyüğünün söylediği söz onu çok etkilemiş ve kafasında hangisinin doğru olduğunu oturtabilmek için birkaç gün boyunca benimle konuşma ihtiyacı çekmişti.
Onu kendi haline bıraksam çevresinde benim de şiddetle karşı çıktığım birçok konuda yersiz düşüncelere sahip olacağını ve bununla birlikte büyüyeceğini gördüm.Özellikle maneviyatla ilgili konularda inanılmaz kapılıyorlar söylenilenlere.
Biz aileler olarak çocuğumuzla ara sıra bu konuları konuşmalı onların etraftan neler öğrendiklerini öğrenmeliyiz.Bundan sonra iş kendi doğrularımızı nedenleriyle gösternek olmalı.Onları küçük görüp zamanı gelince anlatırım tavırlarından kaçınmalıyız. İçinde gittikçe büyüyen bir hal alabilir çünki....

2 Ocak 2009 Cuma

yapılacaklar,yapılmayacaklar listesi

Yeni yıl, yeni umutlarla başladı.Her zaman dediğim gibi önce sağlığımıza dikkat etmeliyiz.Sağlığımızı kaybettikten sonra diğer hiçbirşeyin öneminin olmadığını anlıyoruz.
Gelen maillerden birinde verilen bu liste çok hoşum gitti ve sizinle paylaşmak istedim.Uyarması doktorlarımızdan uygulaması bizlerden.....

ISTANBUL UNIVERSITESI ONKOLOJI ENSTITUSU BASKANI PROF DR .ERKAN TOPUZ TARAFINDAN DILE GETIRILEN YAPILACAK VE YAPILMAYACAKLAR LISTESI :

1. GUNDE EN AZ 6-7 SAAT KARANLIK ODADA UYUMAK GEREKIR.
2. HAFTADA EN AZ 6 GUN ERKEN YAT ERKEN KALK
3. ELEKTRONIK ARACLARDAN UZAK DUR KULANMADIGINIZ ZAMAN ACIK VEYANINIZDA TUTMAYINIZ.
4. BILGISAYARINI ACIK TUTMA
5. TELEFONDA KISA KONUS
6. CEP TELEFONU ILE KONUSMAN 30 SANIYEYI GECMESIN
7. SAMPUANLAR VE DUS JELLERI KANSEROJEN. VUCUDUNUZU SABUNLA TEMIZLEYINVE BOL BOL DURULANIN
8. ZAMAN ZAMAN YALIN AYAK TOPRAKTA YURUYUN
9. GIYDIGINIZ TERLIGIN LASTIK- PLASTIK OLMAMASINA DIKKAT EDIN
10. GECE UYURKEN ODADAKI TELEVIZYONU BILGISAYARI VS FISTEN CEKIN VEYAANA DUGMESINDEN KAPATIN
11. CEP TELEFONUNUZU GECE UYURKEN YATTIGINIZ ODADA BULUNDURMAYIN
12. HAFTADA 4 KEZ BALIK YE VE BALIK CORBASI IC BALIGIN KILCIGI KANSER ONLEYICIDIR. MUMKUNSE BALIGI KILCIGI ILE YE
13. ZERDACAL (KORI) YI BOL BOL KULLAN SALATALARINA EK, CORBANA KOFTENE KOY VS
14. GUNDE IKI BARDAK DOMATES SUYU IC
15. KEPEK EKMEGI VE EKMEGIN KABUGUNU YE. BELEDIYE EKMEGI GENCLER ICIN IYI 16. TUZ KULANMAK ISTIYORSAN KAYA TUZU KULLAN
17. ZEYTINYAGI FAYDALI. SABAH KAHVALTISINDA BIR CORBA KASIGIZEYTINYAGININ ICINE KEKIK, NANE, KORI, KOYUP YE
18. ESMER PIRINC TUKET
19. ZEYTIN COK YARARLI BOL BOL TUKET
20. YAGSIZ PEYNIR VE KECI PEYNIRI YE
21. HAFTADA EN COK IKI KEZ KIRMIZI ET YE
22. CAY ONERISI-YESIL CAY+BOGURTLEN+ ISIRGAN+LIMON KABUGU NU KARISTIRKAYNAT GUNDE IKI KUPA IC DIKKAT BUNU ILAC ALMAYAN INSANLAR ICEBILIR
23. EGER HIC BIR ILAC ICMIYORSANIZ VEYA ILACTAN 6 SAAT SONRA BIR SUBARDAGI GREYFURT SUYU ICIN
24. BITKISEL OTLARI ALIRKEN INTERNETTEN ALISVERIS YAPMAYIN-TARIMBAKANLIGI ONAYI OLANLARI ECZANELERDEN ALIN
25. SENTETIK YASTIK YORGAN KULLANMAYIN PAMUIK YORGAN YASTIK DAHA SAGLIKLI
26. OZELLIKLE BEYAZ IC CAMASIRLARINIZI KAYNATMADAN GIYMEYIN CUNKUBEYAZLATICI MADDE KANSEROJEN BIR MADDEDIR
27. MUTFAKTA TEFLON BULUNDURMAYIN CAM-CELIK-PORSELEN KAPLARDA PISIRIN 28. SENTETIK MALZEME ICEREN HALI KULANMAYIN
29. AYAKKABI ILE EVDE DOLASMAYIN
30. ORGANIK URUNLER TUKETIN EN AZINDA SEBZE MEYVEYI MEVSIMINDE TUKETIN 31. FASTFOOD KANSEROJENDIR
32. ACI BIBER KANSERE CAREDIR
33. HAFTADA EN AZ BIR KOY YUMURTASI TUKETIN VE OZELLIKLEDE BEYAZINIDAHA COK TUKETIN
34. ELMA SIRKESI MERTABOLIZMAYI HIZLANDIRIR GUNDE BIR TATLI KASIGI ICIN( kadinlarda kemik erimesine sebep oluyor. dikkat edin)
35. HER SABAH AC KARINA BARDAK ILIK SU TUKETIN
36. KURU ERIK, BOGURTLEN, CILEK TUKETIN
37. HAVUZLARDA KULLANILAN KLOR KANSEROJENDIR EGER GIRERSENIZ DE HEMEN DUS ALIN
38. ICME SUYU-ISTANBULDA SU ANDA BELEDIYENIN SUYU ICILEBILIR- EGERSATIN ALIYORSANIZ 3 AYDA BIR MARKASINI DEGISTIRIN
39. KIZARTMA YEMEYIN HASLAMA BUGULAMA YENMELIDIR
40. MIKRO DALGADA FAZLA ISITMA
41. YANMIS YIYECEKLER KANSEROJENDIR
42. DIS FIRCALARKEN KURU FIRCAYA MACUNU KOY FIRCALA SONRA DURULA
43. KURU TEMIZLEME KANSEROJENDIR
44. DOMATES ORGANIKSE VEYA MEVSIMINDE KANSER ONLEYICIDIR
45. ELMAYI KABUGU ILE YE
46. SEBZEYI MEYVEYI ONCE ELMA SIRKELI SUDA 20 DAKIKA BEKLET SONRADURULA YE VEYA KULLAN
47. BROKOLI, KARNIBAHAR, ISPANAK, LAHANA. KIRMIZI TURP, KARA TURP,HAVUC, MAYDANOZ, REZENE, TERE TUKET
48. EN YESIL, EN KIRMIZI, EN SARI OLAN YIYECEKLERI YE
49. YESIL CAYI GUNDUZ TUKET
50. KARA UZUM, KARADUT, BOGURTLEN SURUBU, ANANAS TUKET
51. CIN URETIMI HIC BIR SEY KULLANMA SU ANDA MADE IN CHINA YERINE PRC(PEOPLE REPUBLIC OF CHINA) YAZIYORLAR DIKKATLI OL.
52. SUT YERINE AYRAN VE YOGURT TUKET CUNKU SUTE HAYVANIN GUBRELIYEDIGI OTLARIN KALINTILARI KARISABILIYOR
53. FINDIK, FISTIK, CEVIZ KABUKLU AL KIR OYLE GUNLUK BIRAZ TUKET
54. MEVSIMINDE CEKIRDEKLI KARPUZ COK FAYDALI
55. SARABA BOCEK ILACI KARISIYOR O NEDENLE KANSEROJEN, BIRA KOLONKANSERINI ARTIRIYOR, BUNLAR YERINE KARA UZUM YE
56. MEYVE SUYU YERINE TAZE MEYVE TUKET MEYVE SUYU SISMANLATIYOR
57. HAREKETLI HAYATI TERCIH ET
58. OKSIJENLI ORTAMDA GUNDE EN AZ YARIM SAAT 45 DAKIKA YURU
59. SIGARA ICIYORSANIZ YUZDE 85 VEYA 90 AKCIGER KANSERI OLACAKSINIZ VEKALP KRIZI GECIRECEKSINIZ DEMEKTIR.SIGARAYI BIRAKINCA VUCUT 10 YILDA YENILENEBILIYOR. HEMEN SIGARAYIBIRAKIN. BIRAKINCA KIRMIZI OLAN URUNLERI TUKETIN MEYAN KOKU VE KARAMESENIN KABUGUNUEZIP TOZ OLARAK ALIN BU VUCUDUN DAHA KOLAY TEMIZLENMESINI SAGLIYOR .2015 YILINDA 9 MILYON KISI AKCIGER KANSERI OLACAK. YIRMI SANIYEDE BIRKISI AKCIGERKANSERI OLUYOR.
60. AKCIGER KANSERI BELIRTILERI OMUZ AGRILARI, YUKSEK ATES, OKSURUK VEKANLI BALGAMDAN ANLASILIR.
61. STRESTEN UZAK DURUN KANSERI TETIKLIYOR: YOGA, MEDITASYON, STRESEIYI GELIYOR
62. TANRIYA INAN, DOKTORA INAN, AILE SEVGISINE BAGLILIK GOSTER KISTRESIN ETKILERINI MEN ET
63. UZUM CEKIRDEGI VE KETEN TOHUMU GUNDE BIR TATLI KASIGI TUKET
64. GUNDE BIR SU BARDAGI AKSAMLARI KEFIR TUKET GUNDE BIR KEZ BUYUKAPDESTE CIKILMASI GEREKIR EGER OLMUYORSA ILERDE KOLON KANSERI OLMAOLASILIGI YUKSEKTIR.BUNA DIKKAT ET
65. MENAPOZDAKI KADINLARIN VUCUDUNDA ODEM OLUR BUNU ATMAK ICIN KIRAZINSAPI+MISIR PUSKULU+MAYDONEZ SAPI KOKU+DEFNE YAPRAGINI 5 DAKIKA SICAKSUDA BEKLETIC GUNDE EN COK IKI KUPA OLARAK BU BIRIKEN ODEMI ATIYOR 66. BEYAZ UN BEYAZ SEKER VE TUZDAN UZAK DUR
67.HALSIZ HISSEDIYORSANIZ GUNDE BIRER ADET B VE C VITAMINI AL
68. KANSER HASTALARI DOKTORUNA DANISMADAN HIC BIR BITKISEL OTKULLANMAMALIDIR. ILAC ICIYORSA ASLA OT KULANMAMALIDIR.
69. BUTUN PETROL URUNLERI KANSEROJENDIR. KULANDIGINIZ HER SEYIN PETROLURUNUNDEN YAPILIP YAPILMADIGINI SORGULAYINIZ.