24 Şubat 2008 Pazar

pratik tatlı,pazar halleri ve kar





Şehrimize gene kar yağdı.Sabah kar yağışıyla uyanmak eskiden mutluluk verirdi.Şimdi ise kesinlikle mutsuzluk kaynağım oldu.Gözümde bir şirinliği kalmadı .

Klasik bir pazar günü geçirdik.Melis hanımın uzun zamandır beklediği filme gittik.Alışveriş merkezi tıka basa insan doluydu yemek katında oturacak yer bile yoktu. Bir süre sonra kalabalık insanın kafasında uğultuya dönüşüyor.Neyseki film benimde hoşuma gitti.Animasyon karakterlerini seviyorum.Winx kızlarının gözleri zamanımızın çizgi filmi Şeker Kız Candy i hatırlattı.Kocaman mavi gözleri çok hoşuma giderdi.


Bloom ailesini klupteki arkadaşlarıyla bulmaya çalışır ve kötülere karşı iyilik perilerinin gücünü bir kez daha kanıtlar....

Kız anneleri haydi sinemaya...



Geçen hafta ziyaretime gelen arkadaşlarım için yaptığım pratik tatlımda sıra..
Bu aralar kime yapsam bayılıyor.Hafif ve lezzetli bir tatlı oluyor hem de yapılışı kolay.

Malzemeler

200 gr tel kadayıf
1 paket Dr Oetker Tavuk Göğsü
500 ml süt
1 yemek kaşığı tereyağ,1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker




Hazırlanışı


Tel kadaıflar büyük teflon tencerede tereyağ ve zeytinyağı ile 30-35 dakika ara ara tahta kaşıkla çevrilerek iyice kızartılır.Ocğın altını kısmaya yakın toz şeker konulur.

Kızaran kadayıflar 2 eşit parçaya bölünür.

Bu arada Tavuk göğsü tarife göre yapılır.Eğer misafiriniz çoksa 2 paketi 1kg sütle pişirebilirsiniz.

İlk olarak yarım ölçü kadayıf borcamın altına serilir ara kata tavuk göğsü kepçe ile üzerine dökülür.Bunun üzerine de geri kalan kadayıflar konulur.En az 2 saat bekledikten sonra afiyetle yenilir.


1 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Kız anneleri olarak bizde gittik filme, ve yarına yazıyı ayarladım biraz önce, sonra senin yazını okuyunca şaşırdım, biz 13:00 seansındaydık. yazıyı yazarken benimde Candy geldi aklıma, o çok daha masumdu, kavga ve dövüşlerden uzaktı nasıl değişiyor animasyonlar, ve nasıl öğretiliyor savaşlar diye düşündüm. Gerçi he-man de vardı , kötülüklerle savaşan bizim zamanımızda. değişmeyen gerçek iyilerin kazandığı, oysa gerçek hayatta öyle mi?
neyse yarım bizim yazıya da bak arkadaşım.