17 Mayıs 2007 Perşembe

çilekli çikolata


Şimdi çileğin bol olduğu bir mevsim.Çilekli çikolataları da kahveye gelen çok sevdiğim 3 blogcu arkadaşım için hazırladım. Çok vaktim olmadığı için bu çikolataları en pratik şekilde hazırladım.
nasıl mı?
Herhangi bir dondurmacıya gidilir.Dondurmaların üstüne konulan çikolata sostan 2 kepçe istenir.(Dondurmacıya gitmeden yanınıza kapaklı bir kavanoz alırsanız eve gelene kadar sıcaklığını koruyabilirsiniz.Getirmesi de kolay olur!)Eve gelip,çilekler bu sosa batırılır.Yağlı kağıtta biraz bekletildikten sonra servis tabağına alınır.

Eğer biraz uğraşmak isterseniz de tarif şöyle...
Bir tencerenin içine su koyup kaynatın.İçine bir başka kapta küçük parçalara ayrılmış çikolataları koyup benmari usulü eritin. Suyun çikolatalara sıçramamasına dikkat edelim.Katı olursa içine çok az çiğ krema koyabilirsiniz.Çilekler bu sosa batırıldıktan sonra yağlı kağıt üstüne konulur. Soğuyunca servis tabağına alınır.
Herkese afiyet olsun...



Hiç yorum yok: