16 Temmuz 2007 Pazartesi

Hamilelikte ve çocuğumuzla seyahat önerileri

Eğer çocuğunuz varsa ve tatile çıkıyorsanız kendinizi olabilecek tüm olumsuzluklara önceden hazırlamalısınız.Günlük akışınızın dışında,sadece ona ayıracağınız bu süre önceden ayarlanan programlarla gerginlikten uzak ve sakin geçebilir.Bu hafta, çocuğunuzla beraber bu süreçte neler yaşayabileceğinize yönelik hatırlatmalarda bulunacağım.Bugün ilk olarak seyahat anında hayatımızı kolaylaştıracak şeylerden bahsedeceğim.

Kızımla beraber, o, 40 günlük olduktan sonra başlayan ve ortalama 1.5 ayda bir seyahat eden bir anne olarak bu konuda kendimi uzmanlaşmış sayıyorum.Hamilelik dönemimde bile 5 kez seyahat etmiş olmam durağan yaşamdan en olmadık anlarımda bile hoşlanmadığımın bir kanıtı.Öncelikle tatile çıkmaya hazırlanan anne adayları için önerilerim olacak.

HAMİLELİKTE SEYAHAT


- Eğer yolculuğunuz birkaç haftadan fazla sürecekse,doktorunuzdan bulunduğunuz bölgede önereceği bir doktorun telefonunu çantanızdan ayırmayın.Yanınıza son tektiklerinizi de almayı unutmayın
-Eğer uygun olursa en hızlısı olan uçakla seyahati tercih edin
-Eğer araba ile seyahat ediyorsanız,2 saatte bir kısa yürüyüşler yapabilmek için mola verin
-En bol ve rahat kıyafetlerinizi giyin
-Uzun yolculuklarda bebeğinizin dinlemesi için klasik müzik cd sini yanınıza almayı unumayın
-Yanınıza küçük ,2 adet yastık almayı unutmayın.Biri beliniz,biri bacaklarınızın arasına...
-Mide bulantınız için kraker ve meyve suyu bulundurun.
-Benim gibi 8.ayınızda uçak almadı diye arabayla seyahat etmeye kalkmayın.Gerçekten sıkıntılı oluyor.(Biricik kuzenimin düğünü için 10 saat arabayla seyahat etmiştim.)

ÇOCUK VE SEYAHAT

-Eğer uzun bir seyahate çıkacak iseniz ve son kontrolünden itibaren uzun bir süre geçmiş ise çocuğunuzun sağlığının iyi olduğundan emin olmalısınız.Son anda çıkmaya hazırlanan bir azı dişi tatilinizi zehir etmeye yetebilir.Doktorunuzla muhakkak görüşün.
-Bebeğinizde arabada uyuma alışkanlığı varsa ve uzun bir araba seyahati düşünüyorsanız yol aldığınız saatlerin çoğunluğunu onun uyku saatlerine getirin, eğer araçlarda uyuyamayacak kadar çok heyecanlı oluyor ise o zaman uykusunu uyutup sonra yola çıkmalısınız.Melis genellikle uyumayı tercih ettiği için yola çıkmadan bir gün önce geç yatmasını sağlayıp.O daha uyurken yastığıyla beraber arka koltuğa yerleştiriyorum.
-Bebek koltuklarının, önünde hava yastığı olan araç koltuklarına yerleştirilmemesi gerekir.Kazaza esnasında şişen hava yastığının bebeğe zarar verebilir.Bebek koltukları için en ideal yer,doktorlara göre arka koltuğun orta bölümüymüş.Ben sağ arka tarafı kullandım her zaman ,kırmızı ışıklarda göz teması için uygun geliyordu bana.
- Çocuğunuza seyahat esnasında şekerli yiyecekler ve gazlı içecekler vermekten kaçının.Kusmaları için ideal ikili oluyor.Yağsız bir tost,.çubuk kraker,simit ideal yiyecekler bence.
-Mide bulantısı ihtimaline karşı mutlaka poşet bulundurun ve böyle bir durumda ne yapacağını öğretin.
-Eğer dizüstü bilgisayarınız varsa sevdiği çizgi filmlerle beraber 2 saati kolaylıkla geçirebilirsiniz.Kulaklık almayı unutmayın ama çünki arabada ses evdeki gibi güzel çıkmıyor.
-Yanınıza muhakkak ince bir battaniye alın.Klima açtığınızda üstüne örtmek veya güneşin yüzüne vurmaması için cama sıkıştırmak için kullanabilirsiniz. Annemin rastlantı sonucu verdiği peştemal tarzı bir örtü yolculuğumun vazgeçilmezleri arasında.
-Son olarak; çocuğunuzla seyahat sırasında kararlı,anlayışlı ve sabırlı olmalısınız...Tabii becerebilirseniz !

6 yorum:

gezicini dedi ki...

merhaba
iade-i ziyarete geldim. sayfanız çok özenli, verdiğiniz bilgiler de çok değerli. sağlıklı ve güzel günler dileklerimle.
gorki

Sanem dedi ki...

Kesinlikle dikkate alacağım. :))
Sevgiler...

Kuaybe dedi ki...

Yusufcukla yaptığım zorlu yolculuktan sonra bunu okumak "hımm, evet.." dedirtti bana.. benim çnerim de şu, ishal olmuş bir bebekle asla yola çıkmayın :))

anne ve cocuk dedi ki...

gerçi her çocuğun farklı sıkıntıları oluyor.Genel olarak anlatmaya çalıştım.Hasta bir çocukla 2 kere anlayışlı ve kararlı olmalısınız sabrın da sınırları olabiliyor çünki...yorumlar için teşekkürler..

Yasemin dedi ki...

selam, bende iade-i ziyarete gelenlerdenim :) sitenize bayildim.. ozellikle henuz 10 haftalik bir anne adayi oldugum icin suanda annelikle ilgili her bilgi benim icin degerli.. gorusmek uzere..

Adsız dedi ki...

Çocuklarla seyahat etmek gerçekten çok ilginç olayların başımıza gelmesini sağlıyor. Yazı muhteşem bilgiler içeriyor bütün anne ve babaların okuması gereken bir yazı.