13 Haziran 2007 Çarşamba

Doğum günü pastası,Şeker hamurlu pasta



Eşim bu sene 35'ine basıyor.Yolun yarısına geldi artık. Seneye de ben... Bunun için pastasının özel olmasını istedim. Özel günlerin bilincine varan kızım pastayı kendisi yapmak istedi. Kalpli pasta fikri ondan çıkı. Pasta dükkanından aldığım hazır şeker hamurlarını kullandım..Blogları gezerken,gördüğüm şeker hamurlu pastalara hevesim nihayetlendi böylece. Bazı arkadaşlarımın 'zor','bir daha denemem' yorumlarını okuyunca ilk başta endişelenmiştim. Ama bu görüntüden sonra şeker hamursuz bir pasta düşünemez oldum. Hem de yapımı çok kolaymış.Özel günleriniz için denemenizi tavsiye ederim.

Biricik eşime mutlu yıllar diliyorum!

Malzemeler


Hazır pandispanya unu(isteyenler pandispanyayı tarife göre yapabilirler.)
1 paket çikolatalı krem şanti
1 paket çikolatalı Crem O'le
500 ml süt
içi için file çikolata,fıstık
şeker hamurlu

Yapılışı

Pandispanya kalpli kek kalıbında pişirilir. Soğuyunca ip yardımıyla ikiye kesilir.Sütle hafifçe ıslatılır.Krem şanti ve crem ole beraberce 500ml sütle koyu bir kıvamda çırpılır.Kekin arasına kremanın 2/3 ü sürülür.İstedeğiniz malzemeler konulu.(fıstık ,çikolata,fındık vs.)diğer parça kapatıldıktan sonra kalan krema ile kaplanır.
Bu aşamaya kadar bile pasta çok güzel oldu. Gelelim şeker hamurlarına.....
Tezgahınızın üzerine strech filmler yayılır(üstüste 2 büyük parçayı yapıştırdım.)Şeker hamuru bir merdane yardımıyla strechlerin üstünde pastanın büyüklüğü kadar açılır.Daha sonra pastanın üzerine strech üste kalacak şekilde yerleştirilir.Kenarları iyice ayarlandıktan sonra.Strech üzerinden alınır.Küçük şekilleri kurabiye kalıbıyla yaptım.Alt taraflarını suya batırıp yapıştırdım. Bu aşamada yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.İşte hepsi bu....Kolay ve harika bir pasta oldu.

Hiç yorum yok: