26 Haziran 2007 Salı

selülit,hangi yöntemle kaça kurtuluruz.


Yaşımız ilerledikçe selülit problemi gözle görülür bir biçimde artıyor.Ünlü sanatçıların bile selülit derdiyle uğraşması bir nebze olsun beni mutlu etse de ,yazın bikinilerimizi giyerken minumuma indirmek en iyisi olacak galiba. Şifalı bitkilerle tedavi aşamasında size limon ve kereviz yemenizi öneririm.İçindeki maddeler selülitlerin azalmasına yardımcı oluyor.
Sorun büyüyünce çözüm alternatifleri de artıyor. Piyasaya her hafta yeni bir selülit kremi çıkıyor. Bir kaç tanesini ben de denedim. Tam olarak olmasa da masajla beraber düzenli şekilde kullanıldığında iyi sonuçlar elde edebiliyoruz.
Neredeyse güzellik merkezlerinin hepsinde selülite iyi gelen bir cihaz var. Kimi radyo frekans dalgalarıyla çalışıyor kimi mikro enjeksiyon yapıyor.
Peki hangi alet ne vaat ediyor ve bütçeyi ne kadar sarsıyor?
ACOUSTİC WAVE THERAPY (AWT)NE VAAT EDİYOR?
Madonna’nın da kullandığı söylenen AWT ülkemize gelen en yeni selülit cihazı. Şok dalgaları esasına dayanıyor. AWT ile sellülitin yanı sıra bölgesel yağ fazlalıkları ve cilt gevşekliği sorunu da çözüm bulunuyor.
NE SONUÇ VERİYOR? Tedavi, haftada iki kez olmak koşuluyla, toplam üç hafta. Araştırmalar, tedavi sonrasında kandaki serbest yağ asitlerinin ve gliserolün anlık olarak arttığını, yani yağ dokusunun parçalandığını gösteriyor. Üçüncü ayın sonunada cilt elastikiyetindeki artış yüzde 71.6 ’yı buluyor. Seans sırasında karıncalanma hissi oluyor.
FİYATI NE KADAR? Seansı 300 dolar. Sekizlik paket alınırsa daha ekonomik olabiliyor.
TRİPOLLAR NE VAAT EDİYOR? Radyofrekans dalgalarıyla, acısız bir şekilde cildi anında gererek, yağ dokusunu azaltıyor. Enerji 3 ayrı uç arasında devamlı dolaşarak cilt hücrelerini ve içindeki su moleküllerini harekete geçiriyor ve sıkılaştırıyor. Cilt ve cilt altına verilen radyo kısa dalgaları kolajen dokusunu artırdığı gibi yağ dokusunu da azaltıyor. Uygulama esnasında sinir ve damarlarda herhangi bir zarar meydana gelmiyor.
NE SONUÇ VERİYOR? Sadece cilt altındaki yağ dokusunu ısıttığı için her yaş ve cilt tipinden erkek ve kadına uygulanabiliyor. Yüze yapılan uygulamalarda seanslar yaklaşık 10-15, vücutta ise 30-45 dakika sürüyor. Daha kalıcı etki için, bir hafta ara ile 6-8 defa tekrarlanması öneriliyor. Uygulamadan hemen sonra ciltte hafif bir kızarma ve sıcaklık hissi meydana geliyor. FİYATI NE KADAR? Seansı 150 dolar. Sekiz seanslık paketler indirimli.
LPG CELLU M6KEYMODULENE VAAT EDİYOR? LPG uygulanan bölgelerde kan dolaşımını, lenfatik dolaşımı, dokulardaki metabolik atıkların vücuttan çıkışını artırıyor, fibroz bantları serbestleştirip deriye esneklik kazandırıyor. Deriden, kasa kadar tüm cilt altı dokularını yeniden şekillendiriyor.
NE SONUÇ VERİYOR? Tedavi süreci kişiye göre, 10-20 seans arasında değişiyor. Tedavi sırasında her hasta özel uygulama çorabı giyiyor. LPG endermoloji tedavisi tamamen ağrısız olmasının yanı sıra hastada stres azaltıcı ve rahatlatıcı etkilere sahip. Her seansta uygulama 35 dakika sürüyor.
FİYATI NE KADAR? 15 seanslık paket program fiyatı 750 YTL.
RADYO FREKANS NE VAAT EDİYOR? Radyo frekans dalgalarıyla çalışan makine vücutta zayıflama, toparlama, sıkılaşmaya yol açıyor. Selülit görünümünü azaltıyor. Hücrelerin etrafındaki dokulara ve dış deriye kesinlikle zarar vermiyor.
NE SONUÇ VERİYOR? 15 seansta ortalama iki beden incelme sağlıyor. Tedavi sırasında vücutta hafif bir karıncalanma hissi oluyor.
FİYATI NE KADAR? 15 seanslık paket 1470 YTL. Her seans yarım saat sürüyor.
BEAUTYTEK NE VAAT EDİYOR? Göğüslerin daha dik, poponun selülitsiz görünmesini neştersiz sağlıyor.NE SONUÇ VERİYOR? 45 dakikalık, 6 - 12 seans. Refresh Clinic’te seanslar 30 - 60 dakika arasında. Haftada 2 seans yeterli. 12 seans sonunda fotoğraf üstünde karşılaştırma yapılıyor, tedavinin etkinliği inceleniyor. Kalıcılık için ayda 1 seans öneriliyor.
FİYATI NE KADAR? Tüm bölgeler için, 12 seanslık paket programın fiyatı 850 YTL.
MEZOTERAPİNE VAAT EDİYOR? Mezoterapi tedavisi, bölgesel incelme ve sıkılaşmada etkili. Cilt altına özel ince iğnelerle dolaşım düzenleyici, yağ yakıcı, ilaç kombinasyonlu enjeksiyon prensibine dayalı. Dünya’da 1952 yılından beri uygulanıyor. Cilt altına ince iğnelerle dolaşım düzenleyici ve yağ yakıcı bir ilaç kokteylinin enjekte edilmesi prensibine dayanıyor.
NE SONUÇ VERİYOR? Bel, basen, kalça, bacak, karın, omuz, kol gibi yağ dokusunun fazlaca biriktiği her yere uygulanabiliyor. 6-12 seans sonucunda, ayda ortalama 1-2 beden incelme sağlıyor. Seanslar 10-15 dakika. Uygulama esnasında ağrı kesici krem ve spreylerin kullanımı ile acı hissedilmiyor.
FİYATI NE KADAR? Seası 120 YTL. Fiyatlar İstanbul’da bu işlemleri yapan merkezlerden alınmıştır.
SELÜLİT İÇECEĞİ DE VAR Nestle beslenme araştırmaları ve L’Oreal dermatoloji araştırmaları sonucu geliştirilen cildin kapitone görünümünü içeriden düzeltmeye yönelik gıda takviyesi inneov, suda eritilerek içecek haline getirilen çilek tadında bir pudra. Ürün derinlemesine işlemiş selüliti düzeltmek için drenaj-boşaltma etkisi ve cildi tekrar yapılandırma özelliğiyle selülitin iki kaynağını birden hedef alıyor. Günde 2 kez, yemek sırasında büyük bir bardak suda eritilerek içilen inneov este64,90 YTL.
HANGİ KREM NE İŞE YARIYOR?
Stendhal Recette M. Menu Minceur: Anti-aging özellikli inceltici bakım ürünü yağ depolanmasını engelelliyor ve daha önceden oluşmuş portakal görünümünü azaltıyor. Fiyatı 110 YTL.
Murat Firm and Tone Serum: Cilt sıkılığını ve elastikiyetini arttırarak cildin görünümünü yüzde 80 iyileştirmeye, selülit görünümünü yüzde 69 azaltmaya yardımcı olduğu klinik çalışmalarla ispatlanmış. Selülit tedavisinde çığır açan serum içerdiği, liposom kapsülleri ile aktif maddelerin cilde daha etkili bir şekilde nüfuz etmesini sağladığı için çatlak tedavisinde de etkili. Fiyatı 165 YTL
L’oreal Perfect Slim Pro: Yerleşmiş selülite karşı ilk yağ parçalayıcı tedavi. 15 günde yeniden şekillenmiş bir vücut iddiasında. Kremin kendinden masaj başlığı var. Drenaj etkisiyle vücudunuzu yeniden şekillendiriyor. Portakal görünümünü azaltıyor. Fiyatı 25 YTL.
The Body Shop Body Focus Cellulite Serum: Amino asit, kafein, B ve C vitamini içeren ürün aktif ve doğal bir karışımdan oluşuyor. Aynı zamanda içeriğinde cildi stresten koruyan doğal nem bariyeri var. Hem inceltiyor hem selülitleri azaltıyor. Fiyatı 53 YTL.
Oht Peptide 3 Sıkılaştırıcı Köpük: Selülit kremlerinin en pahalısı olan ürün efervesan özelliği ile diğerlerinden farklı. Çözünürlüğü çok yüksek. Köpük olduğu için geniş bir alana yayılıyor, cildin en alt tabakalarında dahi hızlı emilim sağlıyor. Bir ayda selülitlerde gözle görünür bir azalma oluyor. Fiyatı 250 YTL.
Dior Bikini Cellulite-Diet: Ultra fresh ve ince yapıdaki ürünün en önemli özelliği masaja gerek kalmadan uygulanması. Sürüyorsunuz, çıkıyorsunuz. Fiyatı 95 YTL.
Vichy Lipocure: Masaja gerek kalmadan uygulanıyor. İki haftalık bir kürle selülite karşı etkili olduğu belirtiliyor. 14 günde sorunun büyük bir bölümünü çözüyor. 65 YTL.
NIVEA body Good-Bye Cellulite: Jel-krem kıvamındaki formülü ile cilde kolayca uygulanırken, aynı zamanda serinletme etkisi yaratarak kan dolaşımını da hızlandırıyor. Selülitler dört haftada azalmaya başlıyor. Fiyatı 22 YTL
kaynak.hürriyet.com

3 yorum:

Selen dedi ki...

Hoşgeldin sevgili anne,
Ben de Vichy'nin kreminden almıştım ama düzenli kullandın mı dersen: HAYIR. Yani suç bende :) bu arada oyumu da attım blogger yarışması için. Başarılar

anne ve cocuk dedi ki...

selencim tesekkur ederim.kendine cok iyi bak.

Kavitasyon dedi ki...

son zamanlarda bölgesel zayıflama ile ilgili teknoloji oldukça ilerleme gösterdi sanki,

kavitasyonun dışında radyofrekans, lpg yöntemi, mezoterapi ve elektroterapi gibi teknikler oldukça popülerler. Yazı için ayrıca çok teşekkür ederim