7 Haziran 2007 Perşembe

Pratik pasta,bisküvili pastayı 10 dakikada hazırlayın...



Kızım yine pasta yapalım diye tutturunca,daha önce nette gördüğüm bu pastayı yapmaya karar verdim.İyi ki de yapmışım bir gün sonra ,çocuklaçocuk ekibi arkadaşlarımın nazik ziyaretinde ,onlara ikram etme şansım oldu.Yapımı 10 dak bile sürmedi ve dilimledikçe ortaya çıkan görüntüsü çok hoşuma gitti.Hiç pasta sevmeyen eşim bile 2 dilim yedi.
Gelelim tarife....

Malzemeler:
1 paket alpella (2 renkli pötibör)
1 paket kremşanti sade
10 adet çilek(meyva isteğe bağlı içine muz da çok yakışıyor.)
1 çay bardağı ceviz
süslemek için hindistan cevizi

üzeri için sos
200 ml süt ,
1 yemek kaşığı nişasta
1 limonrendesi
2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı;

Bir tepsinin içine strechfilm ler yayılır.Kesilmiş poşetleri de kullanabilirsiniz.Bunun üzerine bisküviler, üç tanesi yanyana olmak üzere 4 sıra dizilir ve bir dikdörtgen elde edilir.Üzerine krem şanti sürülür. Bunun üzerine 2. kat bisküvi dizilir.Tekrar krem şanti sürülür.Ortasında kalan bisküvinin üzerine çilekler küçük parçalara kesilip konulur.(İsterseniz bütün halde de koyabilirsiniz.Ben keserken kolay olması için kestim. Muzu bütün halinde koyabilirsiniz.Yumuşak olduğu için kesimi kolay olur.)Cevizler üzerine serpilir.Daha sonra pastanın yukarıdaki şeklini oluşturabilmek için naylonun alt kısmından iki elinizle boşta kalan bisküvilerin uç kısımlarını birleştirerek üçgen haline getirin.Poşetle iyice sararak buzdolabında en az 3 saat beklemeye bırakın. Servis etmeden önce pastayı poşetlerden ayırın ve hazırladığınız sosu üzerine dökün.Hindistan ceviziyle süsleyin...

Hiç yorum yok: